+420 495 545 541     texim@texim.cz
Otevřít menu
TEXIM TĚSNĚNÍ
Texim s.r.o. Výroba těsnění
KONTAKTUJTE NÁS:    telefon (+420) 495 541 940   Email texim@texim.cz 

Oboustranná lepicí páska s netkanou textilií (14012)

těsnění Oboustranná lepicí páska s netkanou textilií (14012)

Využití:

Oboustranná lepicí páska s netkanou textilií je zvláště vhodná pro laminaci a proto poskytuje samolepící vlastnosti materiálům s hladkým povrchem, mírnou texturou nebo povrchem s otevřenými buňkami. Např. různé mechové pryže apod.

Produkt:
Transferní akrylátová oboustranně lepicí páska s nosičem z netkané textilie

Přednosti:
Lepicí systém se skládá z vysoce výkonné akrylátové disperze bez obsahu rozpouštědel, která má výbornou odolnost proti stárnutí a UV záření. Zároveň má dobře vyvážené vlastnosti, pokud jde o pevnost v odlupu i ve smyku. Díky nosiči z netkané textilii je snadno použitelná i bez použití nůžek. 

Technická data:

Lepidlo: acrylátový systém
Nosič: netkaná textilie
Krytí: silikonový papír
Tloušťka celkem:   ca 0,13mm
Teplotní rozsah: -30°C až 120°C
 

Doporučená teplota aplikace: + 10°C až +30°C

Pevnost v odlupu: ≥ 25 N/25mm dle DIN EN 1939

Pevnost ve smyku: 500 g /625 mm2 dle DIN EN 1943

eshop těsnění

Oboustranné lepicí pásky TEXIM ADHESIVE slouží k pevnému spojení lepených substrátů. Vzhledem k různým vlastnostem lepených materiálů se vyrábějí též oboustranné lepicí pásky s různými typy lepidel a nosičů. Vhodný výběr těchto pásek prosím konzultujte s naším technicko-obchodním oddělením. 

Návod k použití:
Lepené plochy musí být čisté, suché a odmaštěné. Nejvhodnější jsou jednoduchá odmašťovadla typu čistící benzín či izopropylalkohol. Při aplikaci pásky je třeba pásku do povrchů lepených substrátů po celé ploše zatlačit silou ca 0,5 – 1 kg/cm². Pokud má materiál zpětné pnutí, např. při lepení krabiček nebo obalů je nanejvýš vhodné toto pnutí po dobu zatékání lepidla vhodnou formou (např. prolomení hran a následným přítlakem po dobu zatékání lepidla) odstranit. U lepidel na bázi kaučuku činí tato doba ca 12 hodin, u akrylátových systému ca 24 hodin. Lepení by mělo být prováděno při pokojové teplotě a pokojové vzdušné vlhkosti.

Pokud byly pásky uskladněny v teplotě pod 16 °C, je třeba je teplotně aklimatizovat min. 8 hodin v prostředí splňujícím podmínky lepení. Po zatečení lepidla lze spoj vystavit mechanickému, chemickému a teplotnímu namáhání až do hodnot udaných v technickém listu. Nejbezpečnějším způsobem lepení je natestování pásky na několika kusech dle výše popsaného návodu před lepením velkých sérií.